Als snijbloementeler streef je naar mooie, gezonde en sterke snijbloemen van een optimaal gewicht en goede lengte. Wij beperken ons tot algemene adviezen voor het voeden van snijbloemen onder glas in de volle grond. Voor adviezen in andere teeltsystemen kun je contact met ons opnemen.

Kies een stadium voor meer kennis

Stadium 1 Grondvoorbereiding
Stadium 1

Grondvoorbereiding

Een eenmalige gift Liquid Humus voorafgaand aan de teelt is een uitstekende manier om de grond voor te bereiden. Liquid Humus bevat huminezuren die de beschikbaarheid van nutriënten in de bodem optimaliseren en daarnaast ook ballast zouten als natrium (veel voorkomend probleem onder glas) kunnen afbufferen, zodat het gewas daar minder last van heeft. Op die manier kan een plant makkelijker weggroeien.

Advies in dit stadium:

Bodemtoepassing 1 keer - Liquid Humus: 50 liter/hectare

Stadium 2 Aanplanten
Stadium 2

Aanplanten

Na het uitplanten van de zaailingen is het zaak dat de jonge plant in zijn nieuwe omgeving zo snel mogelijk wortels vormt. Root & Shoot is een speciale combinatie van meststoffen, groeibevorderaars en vitaminen die de wortelgroei en scheutontwikkeling stimuleert.

Advies in dit stadium:

Inregenen 2 keer - Root & Shoot: 10 liter/ha (iedere 14 dagen). Goed naregenen.

Relevante producten

Stadium 3 Vegetatieve fase
Stadium 3

Vegetatieve fase

Een plant heeft sporenelementen nodig, in de vegetatieve fase van een gewas is deze behoefte aan sporenelementen het grootst. Sporenelementen zorgen ervoor dat de plant optimaal kan blijven groeien. Ze zijn als het ware een smerende ‘motorolie’ voor de groeiende plant. Optima Leaf-Trace is een uitgebalanceerde mix van deze belangrijke sporenelementen en kan daarom een mooie aanvullende voeding zijn voor een jonge snijbloem.

Advies in dit stadium:

Inregenen 2 keer - Optima Leaf-Trace: 3 liter/ha (iedere 14 dagen). Goed naregenen.
Inregenen 1 keer - Root & Shoot: 10 liter/ha. Goed naregenen.

Relevante producten

Stadium 4 Bloemaanleg
Stadium 4

Bloemaanleg

Zodra de plant begint met bloemaanleg schakelt de plant over van de vegetatieve naar de generatieve fase. Voor deze fase is het van belang dat er minder stikstof en meer kalium gegeven wordt. Kalium stimuleert indirect de bloemaanleg en direct de kleurintensiteit van bloemen.

Ook spelen tal van sporenelementen een cruciale rol bij de bloemaanleg. Veel sporenelementen zijn in sulfaatvorm slecht opneembaar en daarom bevelen wij een fertigatietoepassing met Optima Leaf-Trace aan. De sporenelementen in deze meststof zijn organisch gecomplexeerd, wat de opname van deze sporenelementen sterk verbetert.

Advies in dit stadium:

Bladtoepassing - Optima Leaf-K 5 liter/ha (elke 7 dagen)
Inregenen - Optima Leaf-Trace 3 liter/ha (elke 7 dagen)

Relevante producten

Stadium 5 Generatieve fase
Stadium 5

Generatieve fase

In deze fase vindt de uitgroei van de bloemstelen plaats, waarbij veel behoefte is aan kalium. Indien er onvoldoende kalium wordt aangeboden zal de plant zijn kaliumreserves opofferen ten behoeve van de uitgroei van de bloem. Dit resulteert in dunnere en lichtere bloemstelen, een kleinere bloemdiameter, minder houdbaarheid en een uitgeputte plant (in het geval van vaste planten).

Advies in dit stadium :

Bladtoepassing - Optima Leaf-K 5 liter/ha (elke 7 dagen)

Relevante producten

Stadium 6 Uitleverfase
Stadium 6

Uitleverfase

Voor dit stadium hebben we geen specifieke producten.

Testresultaten ontvangen? Aanvraag testresultaten