Teelttip

Begeleid uw gewas veilig door de hitte

190625 JJ foto stand bieten begin droogte

De komende periode krijgen we hoge temperaturen. Zorg dus voor een goede conditie van de gewassen. De bladmeststoffen Optima Leaf-Si+, Optima Leaf-Amino en Optima Leaf-Trace helpen hierbij en zijn hiervoor speciaal geformuleerd.

De komende week wordt volop zomers, met hoge temperaturen. Gewassen kunnen hier in principe prima mee omgaan, maar de hitte kost ze wel energie, omdat antistressmechanismen in werking treden. Die kunnen ten koste gaan van groei en opbrengst. Zorg dus voor een goede conditie van de planten en let erop dat ze nergens gebrek aan hebben.

Optima Leaf bladmeststoffen helpen u hierbij en zijn hiervoor speciaal geformuleerd. Zo is Optima Leaf-Si+ interessant in deze omstandigheden. Silicium is geen essentiële voedingsstof, maar heeft wel een bewezen meerwaarde in het stressmanagement van planten en verstevigt de celwanden. Optima Leaf-Si+ bevat de nieuwste vorm van plantopneembaar silicium en is bewezen effectief in het verminderen van abiotische stress en het verbeteren van de groei. Een mooie plus is dat Optima Leaf-Si+ ook mangaan, koper en zink bevat, die belangrijk zijn voor een goede weerstand tegen stress. Pas Optima Leaf-Si+ toe zodra de hitte zich aandient, liefst ervoor. Voer behandelingen altijd vroeg in de ochtend of in de avond uit, bij temperaturen beneden 25°C

In stressvolle omstandigheden maakt een plant eiwitten aan. De bouwstenen voor die eiwitten zijn aminozuren. Optima Leaf-Amino levert deze aminozuren, wordt snel en effectief opgenomen en helpt de plant zo om hittestress snel te verminderen zonder reserves aan te spreken.

Goede complete voeding helpt om planten weerbaar te houden, ook bij hittestress. Is er een risico op gebreken, bijvoorbeeld omdat sommige spoorelementen bij hitte of droogte minder makkelijk worden opgenomen, overweeg dan Optima Leaf-Trace. Optima Leaf-Trace bevat een samengesteld pakket spoorelementen dat nutriëntengebreken effectief helpt voorkomen.

Aardappel bij droogte Dedemsvaart 18 07 22

Deel dit bericht