Teelttip

Begeleid uw gewas veilig door de hitte

190625 JJ foto stand bieten begin droogte

De komende periode krijgen we hoge temperaturen. Zorg dus voor een goede conditie van de gewassen. De bladmeststof Optima Leaf-NPK+ helpt hierbij en is hiervoor speciaal geformuleerd.

De komende periode wordt volop zomers, met hoge temperaturen. Gewassen kunnen hier in principe prima mee omgaan, maar de hitte kost ze wel energie, omdat antistressmechanismen in werking treden. Die kunnen ten koste gaan van groei en opbrengst. Zorg dus voor een goede conditie van de planten en let erop dat ze nergens gebrek aan hebben.

Optima Leaf bladmeststoffen helpen u hierbij en zijn hiervoor speciaal geformuleerd. Door zijn speciale formulering brengt Optima Leaf-NPK+ de plant naast belangrijke basisvoeding ook spoorelementen, aminozuren, fulvinezuren en zeewierextract. Optima Leaf-NPK+ voorkomt zo het risico op gebreken, bijvoorbeeld doordat sommige spoorelementen bij hitte of droogte minder makkelijk worden opgenomen. De aminozuren leveren de bouwstenen voor de eiwitten die planten onder stress aanmaken, zodat de planten hun reserves niet aan hoeven te spreken. Fulvinezuren en zeewierextracten verbeteren de nutriëntenopname en versterken de plant. Planten blijven zo optimaal weerbaar in stressvolle omstandigheden, zoals hitte. Voer behandelingen altijd vroeg in de ochtend of in de avond uit, bij temperaturen beneden 25°C.

Aardappel bij droogte Dedemsvaart 18 07 22

Deel dit bericht