Kennisartikel

De unieke pluspunten van Optima bladvoeding

Illustratie Blog Preview USP animatie

Optima Leaf-producten onderscheiden zich doordat de voedingselementen worden gecomplexeerd met een biologisch afbreekbare organische complexvormer. Zo neemt het blad de voedingsstoffen veel efficiënter en zonder schade op. Dit in tegenstelling tot traditionele producten met vaak schadelijke zouten of een te hoge concentratie voedingselementen. De formuleringstechnologie van de Optima Leaf-producten zorgt er voor dat met kleinere hoeveelheden voedingselementen het optimale voedings-effect bereikt wordt, in plantvriendelijke doseringen. Dankzij de complexatie zijn de Optima-producten in de tankmix ook uitstekend te combineren met de meeste andere stoffen.

Goede gebruikseigenschappen zijn een belangrijk aandachtspunt. Alle Optima-producten zijn gemakkelijk te doseren en uit te schenken. Ze lossen snel en volledig op in de tank.
De meeste Optima Leaf-producten hebben nóg een unieke plus. Ze zijn verrijkt met spoorelementen. Deze aanvulling voorkomt een eenzijdige bemesting en verbetert de effectiviteit. Proeven tonen aan dat deze plus telkens weer bijdraagt aan betere resultaten.

Optima-producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Ze scoren daarom hoog op duurzaamheid. Ze hebben bewezen meerwaarden in de praktijk, zorgen voor betere kwaliteit en voor meer opbrengst! In de video hieronder zeten we alles op een rij.

Hoe werkt organische complexering? Ontdek het in deze korte video.

De meeste metaalionen van de voedingselementen in vloeibare bladvoeding, zoals koper, zink, calcium, magnesium, mangaan, hebben een sterk positieve lading. Daardoor kunnen ze negatief geladen deeltjes binden, als een soort magneet. Omdat de oppervlakte van het blad bestaat uit een negatief geladen waslaag en een negatief geladen celwand, ondervinden deze ionen veel weerstand voordat ze opgenomen kunnen worden.
Daarnaast bevat ook de tankmix vaak moleculen met een negatieve lading. De metaalionen kunnen daarmee reageren en zo de werking van deze moleculen beïnvloeden.

Wanneer de metaalionen organisch zijn gecomplexeerd volgens de Soiltech-methode, hebben ze een neutrale lading. Ze reageren daardoor niet met andere moleculen in de tankmix en kunnen dus veilig worden gecombineerd. En ze ondervinden minimale weerstand bij de opname van de voeding door het blad. Zo worden de bladvoedingselementen veel efficiënter benut.

Deel dit bericht