Soiltech Solutions
NL EN EN

Nieuws en Teelttips

Terugblik Innovatiedag Boom- en Vaste Plantenteelt in Afferden

Geplaatst door Fiona van Hoesel (fiona) op Sep 30 2016
Nieuws en Teelttips >>

Vorige week donderdag (22 sept. jl.) heeft de Innovatiedag Boom- en vaste plantenteelt plaatsgevonden bij Mts. Lucassen in Afferden. Wij waren één van de standhouders en zijn in gesprek aangaan met de bezoekers. Wij kijken terug op een waardevolle, mooie en succesvolle dag.

Ursula Elskamp was namens LLTB Belangenbehartiging in Afferden aanwezig. Hieronder haar verslag én foto's van de innovatiedag.

Bij de opening van de Innovatiedag afgelopen donderdag vertelde Pieter Lucassen (zie foto) welke stormachtige ontwikkelingen de derde generatie Lucassen in Afferden sinds de specialisatie begin jaren 90  in vaste planten heeft doorgemaakt. De meerwaarde voor de gemeente en de omgeving is duidelijk: het bedrijf zorgt voor veel werkgelegenheid en ecologische meerwaarde (zie foto). Zo trekken bepaalde planten natuurlijke bestrijders van de processierups aan, maar ook tal van vlinders, bijen en andere nuttige insecten.

Op de Innovatiedag bezochten aanwezigen de deelnemende bedrijven, waar zij een toelichting kregen op allerlei innovaties, zoals Soiltech, één van de aanbieders van producten voor gezonde bodem en vitale planten.

Klik hier voor meer informatie over Mts. Lucassen.

Fotoimpressie

  

  

(Bron: Ursula Elskamp - LLTB Belangenbehartiging, 2016)

   

 

(Bron: Fiona van Hoesel - Soiltech, 2016)

 

Laatst vernieuwd: Sep 30 2016 om 1:12 PM

Terug