Soiltech Solutions
NL EN EN

Nieuws en Teelttips

Natuurlijke oplossing tegen de Taxuskever en -larven

Geplaatst door Fiona van Hoesel (fiona) op Apr 23 2015
Nieuws en Teelttips >>

Nu de bodemtemperatuur stijgt, worden de larven van de taxuskevers weer actief. Ze komen dichter naar de oppervlakte en vreten ijverig aan de wortels van diverse soorten beplanting. Met name Taxus, Hedera, Rhododendron, Prunus, Viburnum, Ligustrum, Hydrangea en vaste planten als Sedum en Heuchera zijn erg in trek bij de larven.

Uitval van beplanting
De larven kunnen schade aanrichten, uiteenlopend van lichte wortelschade tot het volledig kaalvreten van de wortels of de stamvoet. Dit kan uiteindelijk leiden tot grootschalige uitval van beplanting.

     
Kaalgevreten stamvoet bij Rhodondendron                                       Larve van de taxuskever (lengte 2-20mm)

Milieuvriendelijke bestrijding

Zusterbedrijf Van Iersel Compost heeft een milieuvriendelijk product ontwikkeld ter bestrijding van de taxuskever in al zijn levensstadia: Taxuskevercompost. Deze stabiele groencompost bevat een natuurlijke schimmel, die parasiteert op de eitjes, larven, poppen en de kevers zelf, waarna ze zullen afsterven.

Toepassingsmoment
Het voorjaar is het perfecte moment om de Taxuskevercompost in te zetten om de aanwezige larven te bestrijden. Ook kan het preventief worden gebruikt bij nieuwe aanplant, die gevoelig is voor Taxuskever(larven). In beide gevallen volstaat het om de bodem af te strooien met een laag van minimaal 1 cm Taxuskevercompost.

Verkooppunt & verpakking

Taxuskevercompost is verkrijgbaar als los gestort, in bigbags (1 m³) of in zakken van 30 liter op onze locatie in Biezenmortel. Informeer naar de mogelijkheden voor afhaal bij ons depot in Ravenstein.

Overige distributiepunten
30 liter zakken en bigbags zijn tevens te verkrijgen bij de volgende distributiepunten:

-       CityTree, Ridderkerk: www.citytree.nl

-       Gardenspecials 4 u: www.gardenspecials4u.nl

-       Van Oirschot Tuinplanten, Biezenmortel: www.vanoirschot.nl

Laatst vernieuwd: Apr 23 2015 om 2:46 PM

Terug