Soiltech Solutions
NL EN EN

Specialist in bodemgezondheid en plantvitaliteit

Soiltech komt voort uit een onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar bodemgezondheid en de route naar een zo duurzaam mogelijke teelt.

Het bedrijf is onderdeel van de Van Iersel Holding, een familiebedrijf dat stamt uit 1947. Van oorsprong was Van Iersel een loonbedrijf, dat via cultuurtechnische werken en inname van groenafval groot is geworden in de composteringsbranche. Uit interesse voor de bodemproblemen van klanten, ging Van Iersel zich verdiepen in de mineralenbalans in de bodem en de behoefte van het gewas. Deze interesse leidde tot de oprichting van Soiltech.

Vanuit de filosofie dat de kracht van de natuur vooral uit de natuur zelf kan komen, is in 2005 Soiltech, toen nog Soil-Tech Solutions, van start gegaan met bodemanalyses, bemestingsadvies en de levering van meststoffen voor een duurzame teelt. Het bedrijf introduceerde compostthee op de Nederlandse markt en is momenteel de enige die dit product volgens ISO 22000 normen kan leveren (dus ook in een voedselveilige variant), onder de naam Fytaforce® biostimulant (zie ook onderzoek). Daarnaast ging Soiltech een partnerschap aan met NTS, wereldleider in de productie en handel van duurzame meststoffen, en werd distributeur en licentiehouder van deze producten.

Soiltech telt inmiddels 18 medewerkers, wiens gezamenlijke missie is om u te faciliteren zo duurzaam mogelijk te telen. Er wordt daarom voortdurend geïnvesteerd in optimalisering van de producten en in kennisoverdracht naar u.